Νέα λοίμωξη επιδεινώνει την υγεία του Τσάβες

Νέα λοίμωξη επιδεινώνει την υγεία του Τσάβες
Πολύ σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που διάβασε ο υπουργός Πληροφοριών, Ερνέστο Βιλέγκας στο Καράκας.
«Υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης της αναπνευστικής λειτουργίας σε σχέση με την κατάσταση της ανοσοκαταστολής», δήλωσε ο Βιλέγκας διαβάζοντας την ανακοίνωση προς όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, από το στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας, όπου νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Τσάβες υποβλήθηκε σε «μια πολύ ισχυρή χημειοθεραπεία, μεταξύ άλλων συμπληρωματικών θεραπειών», δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών.

«Η εξέλιξη της κλινικής κατάστασης συνεχίζει να είναι πολύ δύσκολη», συμπλήρωσε ο υπουργός, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος πάσχει από μια νέα μόλυνση του αναπνευστικού συστήματος.

Ο 58χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας επέστρεψε στο Καράκας πριν από δύο εβδομάδες και έγινε αμέσως δεκτός στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα. Νωρίτερα είχε νοσηλευτεί για περισσότερο από δύο μήνες στην Αβάνα, όπου υποβλήθηκε το Δεκέμβριο στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο, που διαγνώστηκε για πρωτη φορά το 2011.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο