Το ποσό των 100.000 δολαρίων Αυστραλίας, ή διαφορετικά 78.000 ευρώ, για ένα εξάμηνο και μία εμπειρία ζωής θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι τυχεροί που θα κερδίσουν στο διαγωνισμό για τις έξι καλύτερες δουλειές, που διοργανώνεται και αυτή τη χρονιά στην Αυστραλία, με στόχο την προώθηση του τουρισμού.

Ορισμένες από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο, είναι φροντιστής καγκουρό, μπλόγκερ που θα ασχολείται με τους διάσημους και θα οργανώνει εκδηλώσεις, όπως το φεστιβάλ του Σίδνει, αλλά και η... δουλειά του “άρχοντα της γεύσης”, του ανθρώπου δηλαδή που θα επισκέπτεται εστιατόρια, κάβες και αμπελώνες στη δυτική Αυστραλία, δοκιμάζοντας τοπικά εδέσματα. Οι τυχεροί θα πρέπει να συντάξουν κείμενα σχετικά με την εργασία τους και να τραβήξουν φωτογραφίες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 10 Απριλίου και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος θα πρέπει να τις καταθέσουν στην ιστοσελίδα: bestjobs.australia.com.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι να έχει κλείσει κανείς τα 18 χρόνια. Ωστόσο, απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες μικρότερες των 30 ετών, σε όσους έχουν άδεια προσωρινής εργασίας για την Αυστραλία και είναι από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Η εκστρατεία αυτή έκανε πάταγο με το ξεκίνημά της, το 2009, αφού ο νικητής θα αναλάμβανε για έξι μήνες χρέη φύλακα στο παραδεισένιο νησί Χάμιλτον στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο. Περίπου 35.000 άτομα απ' όλο τον κόσμο υπέβαλλαν αίτηση για τη θέση, ενώ νικητής αναδείχτηκε ο Βρετανός Μπεν Σάουθχολ. Σύμφωνα με το Γραφείο Τουρισμού του Κουίνσλαντ, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πολιτείας αυτής αυξήθηκαν κατά 15 ως 20%, μετά την πρώτη εκστρατεία "καλύτερη δουλειά στον κόσμο".