current views are: 1

5 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση13:28

Δεύτερη ημέρα απεργίας στην Iberia – Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων

Η δεύτερη ημέρα σήμερα της απεργίας που πραγματοποιούν οι μισθωτοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia προκάλεσε την ακύρωση 239 πτήσεων, ανακοίνωσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες που υφίστανται τις συνέπειες της κινητοποίησης.

Δημοσίευση 13:28’
αρθρο-newpost

Η δεύτερη ημέρα σήμερα της απεργίας που πραγματοποιούν οι μισθωτοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia προκάλεσε την ακύρωση 239 πτήσεων, ανακοίνωσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες που υφίστανται τις συνέπειες της κινητοποίησης.

Η δεύτερη ημέρα σήμερα της απεργίας που πραγματοποιούν οι μισθωτοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia προκάλεσε την ακύρωση 239 πτήσεων, ανακοίνωσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες που υφίστανται τις συνέπειες της κινητοποίησης. Οι εργαζόμενοι της Iberia διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η μητρική της εταιρείας, ο βρετανικός όμιλος IAG, το οποίο προβλέπει την περικοπή περίπου 3.800 θέσεων εργασίας.

Η Iberia ακύρωσε 76 πτήσεις, δηλαδή το 40% των πτήσεών της που προβλέπονταν για σήμερα, δεύτερη ημέρα της νέας πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησής της, στην πραγματοποίηση της οποίας κάλεσαν τα συνδικάτα. Οι μισθωτοί της ισπανικής εταιρείας είχαν απεργήσει ξανά μεταξύ της 18ης και της 22ας Φεβρουαρίου.
   
Οι αεροπορικές εταιρείες Air Nostrum και Iberia Express, θυγατρικές της Ιμπέρια, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 89 και 22 πτήσεις αντίστοιχα. Επίσης η Vueling, της οποίας το 46% ανήκει στον IAG, ακύρωσε 52 πτήσεις.
   
Οι επιβάτες που επηρεάστηκαν είτε αποζημιώθηκαν είτε τους δόθηκε η δυνατότητα να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις, όπως είχε συμβεί και κατά την πρώτη εβδομάδα της απεργίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Iberia, η οποία πρόσθεσε ότι γίνεται σεβαστή η παροχή του ελαχίστου των υπηρεσιών όπως προβλέπεται από την ισπανική νομοθεσία.
   
Η αεροπορική εταιρεία έχασε 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μία ημέρα κατά την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση, από τις 18 ως τις 22 Φεβρουαρίου, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει απολογισμός για αυτήν την δεύτερη εβδομάδα, δήλωσε άλλος εκπρόσωπος της Ιμπέρια.
   
Τα συνδικάτα του ομίλου έχουν ήδη ζητήσει την πραγματοποίηση και μιας τρίτης σειράς απεργιών από τις 18 ως τις 22 Μαρτίου.
   
Οι συνδικαλιστές της εταιρείας επισημαίνουν ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του IAG, της κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση της Iberia και της British Airways, το οποίο προβλέπει κυρίως μια μείωση 15% του δυναμικού της ισπανικής εταιρείας, μοιάζει με μια προσπάθεια διάλυσης της Ιμπέρια προς όφελος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας.
   
«Εμείς πληρώνουμε το διαρθρωτικό έλλειμμα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η Μπρίτις Έργουεϊς, για να καταβάλει τις συντάξεις της και για να ανταπεξέλθει στο σχέδιό της για αύξηση και ανανέωση του στόλου της», απάντησε σήμερα ο Χούστο Περάλ, του συνδικάτου πιλότων Sepla, σε ερώτηση που του έγινε από την δημόσια ισπανική τηλεόραση.


σχετικα αρθρα