Οι έξι μεγάλες δυνάμεις θα απευθύνουν έκκληση για γρήγορα και απτά αποτελέσματα στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις με το Ιράν που ξανάρχισαν τον Φεβρουάριο μετά από διακοπή οκτώ μηνών, σύμφωνα με ένα σχέδιο κοινής ανακοίνωσης που εξασφάλισε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το σχέδιο που επεξεργάστηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία χαρακτηρίζει τη σύνοδο με το Ιράν, που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στο Αλμάτι του Καζακστάν, "χρήσιμη". Οι δύο πλευρές πρόκειται να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες στις αρχές Απριλίου επίσης στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.

«Επιδιώκουμε απτά αποτελέσματα σε αυτή την διπλωματική διαδικασία σε ένα πρώιμο στάδιο», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να υποβληθεί στη σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας την Τετάρτη.

«Επαναβεβαιώνουμε την συνεχιζόμενη υποστήριξή μας προς μια διπλωματική λύση στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα», υπογραμμίζεται ακόμη στην ίδια ανακοίνωση.

TAGS