Ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β' διόρισε σήμερα υπουργό Οικονομικών τον καθηγητή πανεπιστημίου Kουν Xέενς, ειδικό στην οικονομία και το εταιρικό δίκαιο, για να αντικαταστήσει το Στέφεν Βανάκερε, ο οποίος παραιτήθηκε, ανακοίνωσε το βασιλικό μέγαρο.

«Ο κ. Κουν Χέενς διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για τη Δημόσια διοίκηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του παλατιού, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας, ο Φλαμανδός χριστιανοδημοκράτης Πίτερ ντε Κρεμ, διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αξίωμα που κατείχε μέχρι σήμερα ο Βανάκερε.

Ο Χέενς, 55 ετών, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, είναι πτυχιούχος νομικής από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λουβέν (KUL), όπου είναι και καθηγητής, σύμφωνα με τον ιστότοπο του πανεπιστημίου. Τομείς της έρευνας του είναι η οικονομία και το εταιρικό δίκαιο.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του γραφείου του επικεφαλής της περιφερειακής Κυβέρνησης της Φλάνδρας, του χριστιανοδημοκράτη Κρις Πέτερς, ενώ διευθύνει τώρα και το πρόγραμμα «Φλάνδρα εν Δράσει», που έχει ως στόχο να καταστήσει τη Φλάνδρα, την ολλανδόφωνη περιοχή του βόρειου Βελγίου, μία από τις πιο δυναμικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2020.