Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας καταψήφισε την πρόταση του κόμματος «Ατάκα» για την προσωρινή ανάκληση των αδειών των τριών εταιρειών διανομής ενέργειας που λειτουργούν στη χώρα (CEZ, EVN και Energo-Pro) και την κρατικοποίησή τους. Στις 13 Φεβρουαρίου 2013, το κόμμα «Ατάκα» υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση να ξεκινήσει η διαδικασία για τον τερματισμό των συμβολαίων ιδιωτικοποίησης με τις τρεις εταιρείες, σε διάστημα ενός μήνα. Σύμφωνα με την πρόταση, το σύνολο του ενεργητικού των τριών εταιρειών θα επιστρεφόταν στο κράτος.
   
Ο επικεφαλής του «Ατάκα» Βόλεν Σιντέροφ - σύμφωνα με όσα επισημαίνει η καθημερινή εφημερίδα «Σεγκά» - υποστήριξε ότι οι τρεις εταιρείες δεν εκπλήρωσαν τους όρους των συμβολαίων ιδιωτικοποίησης, προσέφεραν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και "φούσκωσαν" τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πρόταση του κόμματος για την κρατικοποίηση των τριών εταιρειών απορρίφθηκε από τη Βουλή με 13 ψήφους κατά, ενώ 12 ψήφισαν υπέρ και υπήρξαν 45 αποχές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite».
   
Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του 36χρου Πλάμεν Γκοράνοφ, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε - και τελικά απεβίωσε - διαμαρτυρόμενος για υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο δήμος της Βάρνας.