Ο Νικολά Σαρκοζί, που προ 10 μηνών είχε δηλώσει ότι θα ζήσει «ως ένας απλός Γάλλος μεταξύ Γάλλων» μετά τις εκλογές του Μαΐου, έσπασε τη σιωπή του δηλώνοντας ότι μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει στη δημόσια ζωή για να υπηρετήσει την πατρίδα του. 

«Δεν έχω καμία επιθυμία να επιστρέψω στον κόσμο της πολιτικής που θεωρώ θανάσιμο πονοκέφαλο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Valeurs Actuelles σπεύδοντας όμως, να συμπληρώσει: «Δυστυχώς, θα υπάρξει κάποια στιγμή όπου το ερώτημα δεν θα είναι εάν θέλω» να επιστρέψω, αλλά εάν έχω άλλη επιλογή. Δεν θα είναι μία ένδοξη στιγμή για τη Γαλλία». 

«Δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να λέω στον εαυτό μου ότι είμαι ευτυχισμένος που πάω την κόρη μου στο σχολείο και σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο. Εκείνη την στιγμή θα αναγκαστώ να βγω μπροστά. Όχι επειδή θα το θέλω. Αλλά από καθήκον. Μόνο επειδή είναι για τη Γαλλία» δηλώνει αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας του, αλλά και στον κίνδυνο να εμπλακεί η Γαλλία «μεταξύ του εξτρεμισμού της αριστεράς και της δεξιάς». Συμπληρώνει πάντως, ότι η επιστροφή του δεν θα γίνει μέσω της πολιτικής, αλλά μέσω «ισχυρών οικονομικών πρωτοβουλιών». 

Ο κ. Σαρκοζί, ο οποίος ηγήθηκε της γαλλο-βρετανικής παρέμβασης στη Λιβύη, επέκρινε το Φρανσουά Ολάντ για την επέμβαση στο Μάλι λέγοντας: «Ο κανόνας είναι ότι δεν μπαίνεις σε μία χώρα που δεν έχει κυβέρνηση» δήλωσε. 
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr