Ελεύθερο αφέθηκε το ζευγάρι των Βρετανών που απήχθη λίγο νωρίτερα σήμερα από Βεδουίνους στην χερσόνησο του Σινά, έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν με τις υπηρεσίες ασφαλείας, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή της Αιγύπτου.

«Αφέθηκαν ελεύθεροι και αναχώρησαν και πάλι για τον τόπο στον οποίο διαμένουν», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας του Σινά, Μάγκντι Μούσα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, τα θύματα της απαγωγής ήταν ο διευθυντής μιας ξένης πετρελαϊκής εταιρείας στην Αίγυπτο και η σύζυγός του.

Οι δύο Βρετανοί απήχθησαν μπροστά από μια τράπεζα από την οποία είχαν μόλις πάρει συνάλλαγμα καθώς βρισκόντουσαν καθ' οδόν προς το Σαρμ ελ Σέιχ, το γνωστό τουριστικό θέρετρο, σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Οι απαγωγείς είχαν γνωστοποιήσει σε δημοσιογράφους ότι ζητούν την απελευθέρωση τεσσάρων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί για λαθρεμπόριο όπλων.

Η αστυνομία δεν έδωσε ωστόσο στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων οι οποίες οδήγησαν στην απελευθέρωση του ζευγαριού.


TAGS