Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κάλεσε, με σημερινές δηλώσεις του, «να αποφεύγεται κάθε αναφορά σε προοπτικές ξεσπάσματος βίας».

«Υπάρχει φοβερή ένταση στη χώρα μας, με πολλές περιπτώσεις που έχουν φτάσει στα άκρα, αλλά χρειάζεται αίσθημα ευθύνης. Δεν πρέπει να ευχόμαστε ή να υποθάλπουμε τίποτα από όλα αυτά, διότι η χώρα μας μπορεί να πεθάνει» δήλωσε ο ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), απαντώντας έμμεσα σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Μπέπε Γκρίλο.

Ο Μπερσάνι πρόσθεσε ότι «χρειάζονται σοβαρές απαντήσεις, όχι προτάσεις με κουκούλες» αναφερόμενος, σύμφωνα με σχολιαστές σε πρόσφατες εμφανίσεις του αρχηγού του M5S με μαύρο μπουφάν και κουκούλα, κοντά στο εξοχικό του σπίτι, στην Τοσκάνη.

Μια «μεταμφίεση», με την οποία προσπάθησε να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

«Μια χώρα που θέλει να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι στην 72η θέση διεθνώς στον κατάλογο των πιο διεφθαρμένων κρατών» είπε επίσης ο Μπερσάνι.

Είπε ότι όταν αναλάβει κυβέρνηση, θα «καταπολεμήσει της ψηφοθηρία», θα ποινικοποιήσει την υποβολή πλαστών και εικονικών τιμολογίων και ισολογισμών από εταιρείες και θα κηρύξει «πόλεμο κατά της διαφθοράς και των υπεξαιρέσεων».