ΗΠΑ: Έχουμε κάθε δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε μία βορειοκορεατική επίθεση

ΗΠΑ: Έχουμε κάθε δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε μία βορειοκορεατική επίθεση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «απόλυτα ικανές» να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα εξαπολύσει βαλλιστική επίθεση εναντίον τους, όπως διεμήνυσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες αφότου το υπουργείο Εξωτερικών της Πιόνγκ Γιάνγκ προειδοποίησε πως το απομονωμένο καθεστώς προτίθεται να πραγματοποιήσει μία «προληπτική πυρηνική επίθεση» κατά των ΗΠΑ.

«Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο, θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας [να εξαπολύσουμε] μία προληπτική πυρηνική επίθεση κατά του αρχηγείου του επιτιθέμενου, προκειμένου να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας», ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας.

Σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις, η Πιόνγκ Γιάνγκ δεν διαθέτει πυραύλους με επαρκές βεληνεκές ώστε να πλήξει τις ΗΠΑ, ωστόσο, έχει στην κατοχή της υλικό προκειμένου να παράγει αρκετά πυρηνικά όπλα.

Οι νέοι διαξιφισμοί έλαβαν χώρα καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Βορείου Κορέας, τρεις εβδομάδες αφότου η Πιόνγκ Γιάνγκ πραγματοποίησε την τρίτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο