Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών στοχεύει να προσφέρει τροφή σε 2,5 εκατομμύρια σύρους τον Απρίλιο, έναντι 1,7 εκατομμυρίων ψυχών που έθρεψε τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΗΕ.

Η ανάγκη αύξησης της προσφερόμενης βοήθειας έρχεται καθώς ο αιματηρός εμφύλιος πόλεμος που ταλανίζει τη διαιρεμένη χώρα έχει εισέλθει στον 24ο μήνα του. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο της σύρραξης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περίπου τέσσερα εκατομμύρια σύροι, σε συνολικό πληθυσμό 22 εκατομμυρίων, έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα επιζητώντας ασφάλεια σε γειτονικά κράτη, ενώ δύο εκατομμύρια ψυχές μετακινούνται από καταφύγιο σε καταφύγιο εντός των συριακών συνόρων.

Η κρίση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από την κατάρρευση της συριακής οικονομίας και την έλλειψη βασικών υπηρεσιών, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την εύρεση τροφής για τους επιζήσαντες.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, Ελίζαμπεθ Μπιρς, τα άτομα που θρέφονται από το πρόγραμμα θα αυξηθούν σε δύο εκατομμύρια τον Μάρτιο, με στόχο τα 2,5 εκατομμύρια τον Απρίλιο.