Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν σήμερα από τις δυνάμεις της τάξης στο περιθώριο μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης που έγινε στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, «τα πυρά της αστυνομίας και του στρατού σε μια κεντρική πλατεία της Μοσούλης προκάλεσαν τον θάνατο ενός διαδηλωτή, ο οποίος χτυπήθηκε στο πρόσωπο».

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας, στον οποίο έκανε σχετική ερώτηση το Γαλλικό Πρακτορείο, εξήγησε ότι οι ταραχές ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς την κατεύθυνση των δυνάμεων της τάξης, αντιδρώντας στην σύλληψη ενός εξέχοντα σουνίτη σεΐχη κατά την διάρκεια της διαδήλωσης.

Ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά για να διαλυθεί το πλήθος των διαδηλωτών, χωρίς ωστόσο να το επιτύχει. Άλλοι αστυνομικοί άνοιξαν τότε πυρ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Μοσούλη, η οποία βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, είναι μια από πόλεις στις οποίες γίνονται κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, τον οποίο οι διαδηλωτές κατηγορούν ότι τους περιθωριοποιεί.