Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα παραμείνει στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» του Μιλάνου μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορος υπεράσπισής του, Νικόλο Γκεντίνι.
Ο «Καβαλιέρε», εισήχθη στο νοσοκομείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας την Παρασκευή, λόγω λοίμωξης που παρουσίασε στα μάτια. Συγκεκριμένα όπως είχε δηλώσει χθες ο θεράπων ιατρός του ο Μπερλουσκόνι πάσχει από «ραγοειδίτιδα και στους δύο οφθαλμούς».

Ο Γκεντίνι ζήτησε, σήμερα και νέα αναβολή της δικάσιμου που είχε προγραμματισθεί στο Μιλάνο, σχετικά με υπόθεση διαβλητής αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το δικαστήριο αποφάσισε να αποστείλει στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» οφθαλμίατρους με τους οποίους συνεργάζεται, για να επισκεφθούν τον Μπερλουσκόνι και να διαπιστώσουν «αν η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο».

Οι σχολιαστές, παράλληλα, προβλέπουν ότι, κατά πάσα πιθανότητα, την ερχόμενη Δευτέρα οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι θα ζητήσουν και νέα αναβολή της δικάσιμου της υπόθεσης «Ρούμπι Καρίμα», στην οποία ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Η ανάγνωση της δικαστικής ετυμηγορίας είχε ορισθεί αρχικά για τις 18 Μαρτίου. Αν όμως συνεχισθούν οι αναβολές, είναι προφανές ότι θα αργήσει και η δημοσιοποίηση της τελικής απόφασης.

Πρόκειται για την δίκη που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φοβάται περισσότερο από κάθε άλλη, διότι-σε περίπτωση καταδίκης-μπορεί να του κοστίσει τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Η κατήγορος εισαγγελέας, Ίλντα Μποκασίνι, έχει κάνει γνωστό ότι θα δώσει μάχη για την γρήγορη ολοκλήρωση της υπόθεσης,  από την στιγμή που «όλα αυτά τα χρόνια, έχει δείξει, οπωσδήποτε, υπερβολική υπομονή».