Οι Φιλιππίνες χαιρέτισαν σήμερα την απελευθέρωση των 21 φιλιππινέζων παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι είχαν συλληφθεί όμηροι την Τετάρτη από αντάρτες της "Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιαρμούκ" στα υψίπεδα του Γκολάν, στη νότια Συρία και ευχαρίστησαν την Ιορδανία που τους δέχθηκε.

"Η κυβέρνηση και όλη η χώρα εκφράζουν τη βαθειά τους ευγνωμοσύνη στην κυβέρνηση και τους ιορδανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους που επέτρεψαν την είσοδο των 21 φιλιππινέζων κυανοκράνων στην Ιορδανία", τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το συνταγματάρχη Αρνούλφο Μπούργκος, οι 21 φιλιππινέζοι κυανόκρανοι βρίσκονται τώρα στις εγκαταστάσεις των ιορδανών συνοριακών φρουρών. Θα μείνουν σε ξενοδοχείο του Αμμάν δυο ημέρες, στη διάρκεια των οποίων θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη δύναμη του ΟΗΕ στα υψίπεδα του Γκολάν (FNUOD), η οποία έχει αναλάβει από το 1974 την εφαρμογή της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Συρία.

"Η απελευθέρωσή τους αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τις οικογένειές τους και εμείς στις ένοπλες δυνάμεις είμαστε ευγνώμονες για το αποτέλεσμα αυτό", τόνισε ο συνταγματάρχης Μπούργκος, εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων.