Αρχίζει σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο του Μόντρεαλ η δίκη του Λούκα Ρόκο Μανιότα, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και τεμάχισε τον κινέζο φοιτητή Λιν Τζουν, βιντεοσκοπώντας τις πράξεις του. 

Οι γονείς του άτυχου φοιτητή ήρθαν από την Κίνα για να παρακολουθήσουν την πρώτη ημέρα της δίκης και να δουν από κοντά αυτόν που χαρακτήρισαν «διάβολο».

Η προκαταρκτική διαδικασία αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 23 Μαρτίου, όμως ο αριθμός των μαρτύρων κατηγορίας που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι τόσο μεγάλος που η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ως τον Ιούνιο.

Η υπόθεση Μανιότα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και στο εξωτερικό λόγω του σαδιστικού βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ και τη διαφυγή του δράστη στη Γαλλία και την Γερμανία, όπου συνελήφθη στις 4 Ιουνίου του 2012 σε ίντερνετ καφέ.

Πρώην ηθοποιός ταινιών πορνό και εκδιδόμενος, ο 30χρονος Μανιότα κατηγορείται επίσης πως προχώρησε σε άσεμνες πράξεις στο πτώμα του θύματος και πως έστειλε τμήματα του σώματος του με το ταχυδρομείο σε διάφορα σημεία του Καναδά, ανάμεσά τους και στα γραφεία του συντηρητικού κόμματος.

Παθιασμένος με την εικόνα του, εδώ και πολλά χρόνια αναζητούσε γνωριμίες μέσω διαδικτύου, στο οποίο αναρτούσε φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα. Συγκεκριμένα στο YouTube είχε δημοσιοποιήσει βίντεο στα οποία έπνιγε γάτες.
TAGS