Τα περίπου 80 δισεκατομμύρια ζευγάρια ξύλινα «τσόπστικ» μιας χρήσης που κατασκευάζονται κάθε χρόνο στην Κίνα, απειλούν τα δένδρα της αχανούς χώρας.
Βουλευτής του κινεζικού κονοβουλίου, επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία κάλεσε τους συμπατριώτες του να αλλάξουν τις συνήθειές τους για να σώσουν τα δένδρα, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο «Νέα Κίνα».

«Πρέπει να αλλάξουμε τις καταναλωτικές συνήθειές μας και να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα δικά του σερβίτσια», δήλωσε ο Μπο Γκουανγκσίν, ο οποίος είναι επίσης ο πρόεδρος μιας επιχείρησης του τομέα της δασοκομίας, της Jilin Forestry Industry Group, στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του κοινοβουλίου που διεξάγεται αυτή την εποχή στο Πεκίνο.

Η παραγωγή τσόπστικ μιας χρήσης στην Κίνα ισοδυναμεί σύμφωνα με τον ίδιο με την κοπή κάθε χρόνο 20 εκατομμυρίων δένδρων ηλικίας 20 ετών. Τα τσόπστικ που προκύπτουν από τα δένδρα αυτά είναι αρκετά για να καλύψουν 360 φορές την έκταση της Πλατείας Τιενανμέν του Πεκίνου.

Η Κίνα είναι ο πρώτος στον κόσμο εισαγωγέας ξύλου. Το 2006 επέβαλε φόρο 5% στα τσόπστικ μιας χρήσης καθώς και στα ξύλινα πατώματα για να περιοριστούν οι σπατάλες.

TAGS