Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σήμερα από οβίδες όλμου που έπληξαν μια συνοικία στα νότια της Δαμασκού, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Τα βλήματα, που σύμφωνα με το πρακτορείο εκτοξεύτηκαν από τους «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί τους Σύρους αντάρτες, έπεσαν μπροστά από ένα κατάστημα στο δρόμο της συνοικίας Ντουαϊλάα. Άλλη μία οβίδα έπληξε τη γειτονική συνοικία Μπαμπ Σάρκι, σκοτώνοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη μη κυβερνητική οργάνωση που βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα δίκτυο ακτιβιστών εντός της Συρίας, ο στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του βομβαρδίζοντας τα περίχωρα της Δαμασκού, κυρίως τις συνοικίες Τζομπάρ και Καμπούν, τον τομέα της ανατολικής Γούτα και πολλές όμορες κοινότητες. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν επίσης στην πόλη Ντούμα ενώ συγκρούσεις αναφέρθηκαν γύρω από την έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας και του νοσοκομείου της αστυνομίας στη Χαράστα.

Στη Χομς, στην κεντρική Συρία, οι δυνάμεις του καθεστώτος πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στη συνοικία Μπάμπα Αμρ. "Μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Μπάμπα Αμρ ενώ το γειτονικό Καρμ αλ Σαρμ είναι υπό πολιορκία", ανέφερε το Παρατηρητήριο προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο έχουν μπει επίσης οι πόλεις Κουσέιρ, Ραστάν και Ταλμπίσε, στην επαρχία Χομς.