Δεκαπέντε άτομα, μέλη των πληρωμάτων δύο πλοίων, των Flamengo και Sirena, σημαιών Σιέρα Λεόνε και Τόνγκο, συνελήφθησαν χθες ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, σε κοινή επιχείρηση του «τμήματος τελωνείων», της «αστυνομίας» και της «ακτοφυλακής», στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαλκίν Σεσί οι κατηγορίες για τους 15, συμπεριλαμβανομένων των δύο καπετάνιων, αφορούν λαθρεμπόριο τσιγάρων, παραποίηση εγγράφων και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων.

Στα έγγραφα αναφερόταν ότι και τα δύο πλοία ήρθαν από ξένο λιμάνι στα κατεχόμενα κάτι που διαπιστώθηκε τελικά ότι δεν συνέβη. Η ψευδοαστυνομία αναφέρεται διεξάγει έρευνες για το ποιοι παραποίησαν τα έγγραφα, από προέρχονται τα τσιγάρα και εάν διοχετεύτηκαν στο ψευδοκράτος με παράνομους τρόπους.

Το Flamengo ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου στις 28 Φεβρουαρίου και το Sirena στις 12 του ίδιου μήνα, και τα δύο με παραποιημένα – όπως αποδείχθηκε – έγγραφα. Στο πρώτο πλοίο συνελήφθηκαν 5 άτομα και στο δεύτερο 10, ενώ στο Sirena βρήκαν φωτοτυπικές μηχανές και άδεια έγγραφα εισόδου – εξόδου σε λιμάνι. Και τα δύο πλοία φέρονται να προήλθαν από το λιμάνι της Λατάκειας στη Συρία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν ελλιμενιστεί πολλές φορές στα κατεχόμενα είτε μη φέροντας φορτίο είτε μεταφέροντας κοντέϊνερ με τσιγάρα.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς γίνεται έρευνα για να εντοπιστούν πού πήγαν 11 φορτία με παράνομα τσιγάρα, ενώ επιτόπια στα δύο πλοία μετέβη ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ. Το «επαρχιακό δικαστήριο» Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησης και για τους 15 υπόπτους.

Πηγή: sigmalive.com