Μαύρος καπνός για τον νέο Πάπα! (φωτό)

Μαύρος καπνός για τον νέο Πάπα! (φωτό)
Στην τελική ευθεία η ανάδειξη του νέου Πάπα. Οι καρδινάλιοι μπήκαν στην Καπέλα Σιστίνα για το κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου, όμως η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη, αφού βγήκε... μαύρος καπνός από τις πρώτες ψηφοφορίες.
Ο μαύρος καπνός που βγήκε από την παραδοσιακή καπνοδόχο της Καπέλα Σιστίνα, στις 19:40 (ώρα Ιταλίας, 20:40 ώρα Ελλάδας), γεγονός που σημαίνει ότι οι πρώτες δυο ψηφοφορίες των εκλεκτόρων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η επόμενη καθορισμένη επικοινωνία των 115 καρδινάλιων με τους πιστούς μέσω του μηνύματος αυτού έχει οριστεί για αύριο, γύρω στις 12:00 ώρα Ιταλίας (13:00 ώρα Ελλάδας).

Αν ο νέος ποντίφικας εκλεγεί αργότερα ή νωρίτερα, ο καπνός δεν θα «περιμένει» τα δυο σταθερά «ραντεβού» που έχουν οριστεί για τις 20:00 και τις 13:00. Σε αυτή την περίπτωση ο λευκός καπνός θα βγει άμεσα και αμέσως μετά θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Αιώνιας Πόλης.

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας και την βροχόπτωση, στην Ρώμη, η πλατεία του Αγίου Πέτρου γέμισε, απόψε, με δεκάδες χιλιάδες πιστούς που θέλησαν να διαπιστώσουν από κοντά, αν θα εκλεγόταν ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σήμερα.

Η ιταλική τηλεόραση έχει τοποθετήσει στην πλατεία τέσσερις γιγαντοθόνες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για το πρώτο μήνυμα του νέου ποντίφικα προς τους καθολικούς πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι ο νέος ποντίφικας θα είναι ο 266ος από το 67 μ.Χ και την ίδρυση της Εκκλησίας της Ρώμης από τον Απόστολο Πέτρο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο