Ξεχειλίζει από οργή για τους δικαστές που θέλουν να τον εξοντώσουν ο Καβαλιέρε, προς υπεράσπιση του οποίου, δεκάδες βουλευτές του κομματος Λαός της Ελευθερίας, συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο Μιλάνο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεταχείριση που επιφυλάσσει η δικαιοσύνη στον αρχηγό τους.
«Φτάνει πια…Θέλουν να με συλλάβουν, να με βγάλουν εκτός, πρέπει να δράσετε. Σας θέλω όλους στο Μέγαρο, θέλουν να με σταυρώσουν!», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καλώντας τους κομματικούς του συντρόφους να διαδηλώσουν κατά των άσπονδων εχθρών του, των δικαστών που αποφάσισαν να τον παραπέμψουν σε άλλη μια δίκη, αυτή τη φορά για την δωροδοκία γερουσιαστών και βουλευτών το 2006, την ώρα που διεξάγεται παράλληλα η δίκη για την υπόθεση Ρούμπι-γκέιτ με τα ροζ πάρτι και τις κατηγορίες εξώθησης σε πορνεία.

Σήμερα επιτροπή του κόμματος Λαός της Ελευθερίας αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει το πάγωμα των δικαστικών υποθέσεων εναντίον του Καβαλιέρε για 2 ή 3 μέρες για να αποφευχθούν οι όποιες καταδίκες.