Σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν σήμερα το προσωρινό κλείσιμο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, του μεγαλύτερου της Γερμανίας και τρίτου μεγαλύτερου στην Ευρώπη. Περίπου 200 ως 300 πτήσεις ματαιώθηκαν καθώς η κακοκαιρία εμπόδιζε τις προσπάθειες εκχιονισμού των διαδρόμων και εμπόδιζε τα πληρώματα των αεροσκαφών να φτάσουν εγκαίρως στην εργασία τους.

Η εταιρεία Fraport AG, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, ανακοίνωσε πως αναμένει ότι οι πτήσεις θα επαναληφθούν στη 1:30 μ.μ. (14:30 ώρα Ελλάδας).

"Από τις 11:20 (12:20 ώρα Ελλάδας) δεν γίνονται πλέον προσωρινά προσγειώσεις ούτε απογειώσεις", δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. "Εκτός από τις χιονοπτώσεις, έχει σχηματισθεί πάγος στους διαδρόμους", πρόσθεσε.
Εκτός από την περιφέρεια της Φρανκφούρτης, η βόρεια Γερμανία αλλά και η δυτική και η περιφέρεια του Βερολίνου πλήττονται από τις χιονοπτώσεις, εξαιτίας των οποίων έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ασυνήθιστες για την εποχή χιονοπτώσεις δημιουργούν σήμερα προβλήματα στη βορειοδυτική Ευρώπη, παραλύοντας τις μεταφορές, προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και αποκλείοντας οδηγούς στους παγωμένους δρόμους.

Η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία έχουν πληγεί περισσότερο από την ασυνήθιστη αυτή κακοκαιρία καθώς πλησιάζει η άνοιξη.

Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βρετανία διακόπηκε σήμερα εξαιτίας των χιονοπτώσεων.