Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες εξέφρασε σήμερα την επιθυμία να επέμβει στη Συρία μια δύναμη του Αραβικού Συνδέσμου για να «βάλει τέλος στη σφαγή» και για να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας αυτής.
«Ο Αραβικός Σύνδεσμος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει μια προσωρινή κυβέρνηση στη Συρία για να σταματήσει τη σφαγή και να εμποδίσει τη Συρία να καταρρεύσει. Ο ΟΗΕ πρέπει να υποστηρίξει μια δύναμη αράβων κυανοκράνων», δήλωσε ο Πέρες σε ομιλία την οποία εκφώνησε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ ο Σύρος πρόεδρος κατασφάζει τον ίδιο το λαό του και τα παιδιά», δήλωσε ο Πέρες, τον οποίο επευφήμησαν όρθιοι στο τέλος της ομιλίας του οι περισσότεροι ευρωβουλευτές.

«Μια δυτική επέμβαση θα θεωρούνταν ξένη επέμβαση», επεσήμανε ο Πέρες.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια που ένας πρόεδρος του Ισραήλ μίλησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ο Πέρες κατήγγειλε το ιρανικό καθεστώς, το οποίο κατηγόρησε ότι αποτελεί "τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στον κόσμο", και ζήτησε από τους Ευρωπαίους να "συμπεριλάβουν την Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν", στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.