Έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ένα νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια συγκέντρωση, ποντάροντας στη δυσαρέσκεια πολλών Γερμανών απέναντι στα σχέδια διάσωσης της ευρωζώνης.
Οι ιδρυτές του διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στην σκηνή μιας κατάμεστης από κόσμο αίθουσας στο Ομπερούρσελ, ένα προάστιο της Φρανκφούρτης, στη δυτική Γερμανία, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.200 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων πολλοί δημοσιογράφοι-, για να βγάλουν λόγους κατά του ευρώ, τους οποίους το κοινό δεχόταν με πολύ θερμά χειροκροτήματα.

«Πιστεύουμε ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε άδικο όταν έλεγε ότι “δεν υπάρχει εναλλακτική λύση“ στα σχέδια βοήθειας των εταίρων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», δήλωσε ο Κόνραντ Άνταμ, πρώην αρθρογράφος των συντηρητικών εφημερίδων Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ και Ντι Βελτ, ο οποίος μετείχε στην ίδρυση του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

«Θέλουμε η κάθε χώρα που δεν θέλει πλέον ή δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο ευρώ να έχει την δυνατότητα να βγει» εξήγησε.