«Παρωδία» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ το δημοψήφισμα για τη διατήρηση των νησιών Φόκλαντς (για την Αργεντινή Μαλβίνες) στη βρετανική επικράτεια.
«Το σημαντικό σήμερα είναι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι σε αυτό το δημοψήφισμα παρωδία...Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει διαφορά κυριαρχίας ανάμεσα στην Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε η πρόεδρος της Αργεντινής.

Χθες, η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να μεταβάλει τη θέση της για τα Φόκλαντς παρά την σχεδόν καθολική επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, αναγνωρίζοντας τη βρετανική διοίκηση επί των νησιών, αλλά χωρίς να παίρνει θέση στο θέμα της κυριαρχίας.

«Οι κάτοικοι εξέφρασαν καθαρά τη προτίμησή τους για τη συνέχιση της σχέσης τους με το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Βικτόρια Νούλαντ μετά την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη την Κυριακή και τη Δευτέρα στα νησιά Φόκλαντ με το ερώτημα εάν επιθυμούν να παραμείνουν βρετανικό υπερπόντιο έδαφος.