Το βουλγαρικό κοινοβούλιο κατήγγειλε, σε δεύτερη ανάγνωση, την τριμερή διακυβερνητική συμφωνία (Βουλγαρία-Ελλάδα-Ρωσία) για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη,

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας «Novinite», συνολικά 96 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της καταγγελίας του έργου, 27 κατά, ενώ υπήρξε και μια αποχή.

Η πρόταση για την (μονομερή) καταγγελία της συμφωνίας (της τριμερούς διακυβερνητικής συμφωνίας Βουλγαρίας-Ελλάδας- Ρωσίας) υπεβλήθη, τον περασμένο μήνα, από την κεντροδεξιά κυβέρνηση του GERB.

Την περασμένη εβδομάδα, το βουλγαρικό Κοινοβούλιο κατήγγειλε - σε πρώτη ανάγνωση - την τριμερή διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού.

Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται ύστερα από την απόφαση της Βουλγαρίας να αποχωρήσει από το έργο του πετρελαιαγωγού τον Δεκέμβριο του 2011 και έπειτα από την ολοκλήρωση της προθεσμίας ενός χρόνου για εγκατάλειψη του έργου, κατόπιν σύμφωνης γνώμης όλων των εταίρων, όπως είχε προτείνει η Σόφια στους εταίρους της πριν από δώδεκα μήνες.