current views are: 1

13 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση10:57

Υπέκυψε στα εγκαύματά του ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε στην Τύνιδα

Ο πλανόδιος πωλητής τσιγάρων Άντελ Χάντρι που αυτοπυρπολήθηκε χθες το πρωί στην Τύνιδα υπέκυψε στα βαριά τραύματά του σήμερα νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε ο Ιμέντ Τουίμπι, ο διευθυντής του Κέντρου Βαρέων Εγκαυμάτων Μπεν Αρούς, όπου νοσηλευόταν 27χρονος άνδρας.

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Ο πλανόδιος πωλητής τσιγάρων Άντελ Χάντρι που αυτοπυρπολήθηκε χθες το πρωί στην Τύνιδα υπέκυψε στα βαριά τραύματά του σήμερα νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε ο Ιμέντ Τουίμπι, ο διευθυντής του Κέντρου Βαρέων Εγκαυμάτων Μπεν Αρούς, όπου νοσηλευόταν 27χρονος άνδρας.

Ο πλανόδιος πωλητής τσιγάρων Άντελ Χάντρι που αυτοπυρπολήθηκε χθες το πρωί στην Τύνιδα υπέκυψε στα βαριά τραύματά του σήμερα νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε ο Ιμέντ Τουίμπι, ο διευθυντής του Κέντρου Βαρέων Εγκαυμάτων Μπεν Αρούς, όπου νοσηλευόταν 27χρονος άνδρας. “Κατέληξε σήμερα στις 05.30′ το πρωί (06.30′ ώρα Ελλάδος) από επιπλοκές των βαριάς μορφής εγκαυμάτων που έφερε”, δήλωσε ο Τουίμπι.

Ο Άντελ Χάντρι αυτοπυρπολήθηκε στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, στο κέντρο της Τύνιδας. Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την πράξη του φώναξε “Ιδού, η νέα γενιά που πουλάει τσιγάρα, ιδού, η ανεργία! Ο Θεός είναι μεγάλος!”.
Η κίνησή του αυτή ήταν άκρως συμβολική, καθώς η εξέγερση στην Τυνησία το Ιανουάριο του 2011, η πρώτη της αραβικής άνοιξης, άρχισε με την αυτοπυρπόληση του νεαρού οπωροπώλη Μοχάμεντ Μπουαζίζι, απελπισμένου από την ανεργία, την ανέχεια και τις διώξεις της αστυνομίας, στο Σίντι Μπουζίντ.

Η φτώχεια και η ανεργία ήταν από τις βασικές αιτίες της εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Δύο χρόνια μετά, η τυνησιακή οικονομία παραμένει ασθενική και μια νέα πολιτική κρίση πλήττει τη χώρα.
Η νέα κυβέρνηση υπό τον ισλαμιστή Αλί Λάραγεντ αναμένεται σήμερα να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Συντακτικής Συνέλευσης.

Ο Λάραγεντ, του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα, της μεγαλύτερης δύναμης της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να ολοκληρώσει την αποστολή του πριν από τα τέλη του έτους θέτοντας τέρμα στο πολιτικό αδιέξοδο και διασφαλίζοντας τις συνθήκες για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός έχει ορίσει ως προτεραιότητες να πετύχει τη “διοργάνωση εκλογών το συντομότερο δυνατό, την αποκατάσταση της ασφάλειας”, με τη χώρα να απειλείται από αποσταθεροποίηση λόγω της αύξησης των ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων και των πολλών κοινωνικών συγκρούσεων, “να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας, της απασχόλησης και της καταπολέμησης της αύξησης των τιμών”.

Η πολιτική ζωή έχει παραλύσει λόγω της απουσίας συμβιβασμού για το μελλοντικό καθεστώς που μπλοκάρει το Σύνταγμα, τη διεξαγωγή των εκλογών και την καθιέρωση σταθερών οργάνων, δύο χρόνια μετά την εξέγερση του Ιανουαρίου του 2011.

Η σταθερότητα της χώρας απειλείται επίσης από τις αυξανόμενες κοινωνικές εντάσεις, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις συγκρούσεις που πολλαπλασιάζονται απέναντι στο υψηλό επίπεδο ανεργίας (σχεδόν 17%) και την ανέχεια.
Η αύξηση των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων είναι μια ακόμη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο Λάραγεντ, ενώ ο προκάτοχός του Χαμαντί Τζεμπαλί, παραιτήθηκε μεσούσης της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε η δολοφονία του Τσόκρι Μπελάιντ, στελέχους της αντιπολίτευσης, στις 6 Φεβρουαρίου από σαλαφιστική οργάνωση, σύμφωνα με την αστυνομία.


σχετικα αρθρα