Ένας σύμβουλος πολιτικής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συρία σκοτώθηκε σε πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε χθες Τρίτη εναντίον προαστίου της Δαμασκού, δήλωσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Ο Άχμαντ Σιχαντέχ σκοτώθηκε ενώ μοίραζε ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους στο προάστιο Ντεράγια, όπου ζούσε, αναφέρει η Άστον στη δήλωσή της. 

«Καλώ και πάλι όλες τις πλευρές να πάρουν επειγόντως μέτρα για να τερματιστεί η βία, η οποία έχει οδηγήσει στο θάνατο περίπου 100.000 αθώων πολιτών και σε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες», υπογραμμίζει η Άστον.

Η ΕΕ απέσυρε το διεθνές προσωπικό της τον περασμένο Δεκέμβριο από το γραφείο της στη Δαμασκό λόγω της επιδείνωσης της βίας στη Συρία, η οποία σπαράσσεται από μια εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που διαρκεί ήδη δύο χρόνια.

Το ντόπιο προσωπικό παρέμεινε στη Συρία, αλλά δεν πηγαίνει στην αντιπροσωπεία της ΕΕ, η οποία είναι προσωρινά κλειστή, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο Σιχαντέχ σκοτώθηκε ενώ η Βρετανία και η Γαλλία αυξάνουν την πίεση επί των άλλων μελών της ΕΕ για να αρθεί η απαγόρευση που έχει επιβληθεί στην προμήθεια όπλων στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν την υπεροπλία έναντι των δυνάμεων των ανταρτών.
TAGS