Την ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε από τους βουλευτές της χώρας η νέα κυβέρνηση της Τυνησίας, με επικεφαλής τον ισλαμιστή Άλι Λάραγεντ, σήμερα το μεσημέρι, σε μια σύνοδο που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο σχηματίσθηκε από ένα συνασπισμό στον οποίο συμμετέχουν οι ισλαμιστές του Ενάχντα, δύο λαϊκά κόμματα και ανεξάρτητοι, έλαβε την υποστήριξη 139 βουλευτών, δηλαδή τριάντα ψήφους περισσότερες από την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία.

Μόνο 45 βουλευτές καταψήφισαν τη νέα κυβέρνηση και 13 άλλοι απείχαν. Είκοσι βουλευτές απουσίαζαν.

Στο τέλος της ψηφοφορίας, οι βουλευτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου και στη συνέχεια φώναξαν «πιστοί στο αίμα των μαρτύρων» της επανάστασης του Ιανουαρίου 2011, η οποία ανέτρεψε το καθεστώς του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Πριν από την ψηφοφορία, ο Άλι Λάραγεντ εκφώνησε μια σύντομη ομιλία για να απαντήσει στις δεκάδες παρεμβάσεις που έκαναν από χθες Τρίτη οι βουλευτές. Στην ομιλία του αυτή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην αυτοπυρπόληση ενός νεαρού πλανόδιου μικροπωλητή, ο οποίος ήταν απελπισμένος από τις συνθήκες της ζωής του και υπέκυψε σήμερα το πρωί στα τραύματά του.

«Είναι ένα θλιβερό επεισόδιο, ελπίζω ότι καταλάβαμε όλοι το μήνυμα», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης.