Η μεταμέλεια του νεαρού ζεύγους των ληστών κι η επιστροφή ακέραιας της λείας που απέσπασαν από κοσμηματοπωλείο, «επιμέτρησε» ως ελαφρυντικό στην επιβολή της ποινής από το Δικαστήριο.
Στον 25χρονο δράστη καθορίστηκε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και στην 20χρονη συμβία του 2 χρόνια με αναστολή.

Η θρασύτατη ληστεία κι επεισοδιακή φυγή των ληστών του κοσμηματοπωλείου της Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό, σημειώθηκε στις 7 του περασμένου Γενάρη.
 
Οι επίδοξοι ληστές, ένα ζεύγος Ιρανών ηλικίας 25 και 20 χρόνων εισήλθαν στο χρυσοχοείο ως πελάτες, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του να τους παρουσιάσει διάφορα κοσμήματα. Μόλις ο κοσμηματοπώλης εμφάνισε ένα σταντ με κοσμήματα, ο άνδρας έσυρε μαχαίρι και υπό την απειλή του οργάνου, άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο. Ταυτόχρονα η συνεργός-κοπέλα του ληστή «άδειαζε» το στάντ από βραχιόλια, δακτυλίδια και διαμαντένια κοσμήματα. Και οι δύο ληστές μετά την ολοκλήρωση της «πράξης» εντός του κοσμηματοπωλείου, έτρεξαν και συνάντησαν διπλοκάμπινο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ομοεθνής συνεργάτης τους και με επεισοδιακό τρόπο κατάφεραν να διαφύγουν.

Πολίτες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να παραδώσουν στην Αστυνομία τον συνεργάτη των ληστών. Δύο μέρες μετά την ληστεία, το ζεύγος των ληστών αναγκάστηκε να παραδοθεί στην Αστυνομίας, παραδίδοντας κι ένα σακουλάκι με όλα τα κλοπιμαία κοσμήματα, η αξία των οποίων ανέρχονταν στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Ο 25χρονος ύποπτος ομολόγησε την διάπραξη της ληστείας, ενώ η 20χρονη συμβία του αρνείται εμπλοκή, αναφέροντας στους ανακριτές πως ήταν αυθόρμητη κι ανεξέλεγκτη η ενέργεια του συντρόφου της.

Το Δικαστήριο επέβαλε σήμερα και ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον Ιρανό, για παράνομη παραμονή στη νησί, αφού δεν αποδείχτηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση της ληστείας.

Πηγή: kathimerini.com.cy