Παρτίδες κρέατος γαλοπούλας με κατάλοιπα αντιβιοτικών, προερχόμενες από εκτροφείο στη Ρουμανία εντόπισαν οι αρχές της Γερμανίας και ενημέρωσαν άμεσα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ρουμανικών αρχών που ξεκίνησαν ελέγχους στην «ύποπτη» μονάδα, η οποία, όπως προέκυψε, εξήγαγε πριν από επτά μήνες μια παρτίδα κρέατος γαλοπούλας είκοσι τόνων.

Ο εκτροφέας έστειλε την ποσότητα σε εταιρεία, η οποία με τη σειρά της το πούλησε σε άλλη επιχείρηση από τη Μ.Βρετανία που το χρησιμοποίησε για να παρασκευάσει σνίτσελ, το συσκεύασε και πώλησε τα προϊόντα στη Γερμανία και την Αυστρία.

Τα δείγματα της γαλοπούλας ελήφθησαν από τα προϊόντα που πωλούνταν στα ράφια των καταστημάτων λιανικής πώλησης και, θεωρητικά, μπορούν να προέρχονται από τη Ρουμανία, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της 'Ενωσης Παραγωγών Ρουμανίας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Βλαντιμίρ Μαραστιρεάνου ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα ανακοινωθούν σε μια εβδομάδα. Διαβεβαίωσε δε, ότι το κρέας γαλοπούλας που πωλείται στην αγορά είναι ασφαλές για κατανάλωση.