Προειδοποίηση ότι δεν θα διστάσει να χτυπήσει αντάρτες της αντιπολίτευσης και εντός του Λιβάνου απηύθυνε η Συρία, εάν ο λιβανικός στρατός δεν δράσει αποτρέποντάς τους από το να χρησιμοποιούν τη χώρα ως ορμητήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε το αντίστοιχο του Λιβάνου περί «μεγάλου αριθμού» ανταρτών οι οποίοι έχουν εισέλθει στη Συρία από συνοριακά περάσματα στο βόρειο Λίβανο στη συριακή πόλη του Τελ Καλάκ το τελευταίο διήμερο.

Το καθεστώς της Δαμασκού κάνει λόγο για «ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες» και καλεί το Λίβανο να διασφαλίσει την προστασία των συνόρων, καθώς οι ένοπλοι μαχητές «στοχεύουν το λαό της Συρίας και παραβιάζουν τη συριακή εθνική κυριαρχία».

«Η υπομονή μας δεν είναι ανεξάντλητη», σημειώνει η Συρία, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχει αποφύγει χτυπήματα εντός του λιβανικού εδάφους.

Ο Λίβανος διατηρεί επισήμως μια πολιτική «αποστασιοποίησης και ουδετερότητας» από το δίχρονο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ωστόσο αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι η χώρα τους κινδυνεύει να συρθεί στον φαύλο κύκλο της βίας της συριακής σύγκρουσης.
TAGS