Σύροι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές αποθήκες με όπλα στο Χαν Τομάν, στην επαρχία του Χαλεπιού, μετά από πολυήμερες συγκρούσεις, έγινε γνωστό την Κυριακή από στρατιωτική πηγή.

Οι αντάρτες κατέλαβαν τις αποθήκες με τα πυρομαχικά μετά από τριήμερη μάχη, ανέφερε η πηγή αυτή σύμφωνα με την οποία μέσα υπήρχαν μόνο "μικρές ποσότητες" στρατιωτικού υλικού γιατί το μεγαλύτερο μέρος είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία εδώ και τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι στα χέρια των ανταρτών έπεσαν "πολύ σημαντικές ποσότητες" όπλων και πυρομαχικών. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει αντάρτες να εξετάζουν το περιεχόμενο κιβωτίων γεμάτων με όπλα και πυρομαχικά, μέσα σε μία από τις αποθήκες. "Αυτά ανήκαν στον Μπασάρ αλ Άσαντ" ακούγεται να λέει ο άνδρας που βιντεοσκοπεί τη σκηνή καθώς οι αντάρτες πηγαίνουν από το ένα κιβώτιο στο άλλο και του ζητούν να συνεχίσει τη λήψη. "Αυτούς τους πυραύλους, τράβα αυτούς τους πυραύλους. Κοίτα, είναι οβίδες των 107 χιλιοστών κατασκευασμένες στο Ιράν. Είναι οι πύραυλοι που χρησιμοποιούσε ο Μπασάρ για να μας χτυπά", προσθέτουν.

Η κατάληψη των αποθηκών επιβεβαιώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με το οποίο μέσα βρέθηκαν "πύραυλοι τύπου Grad, οβίδες των 120 χιλιοστών, αντιαρματικές ρουκέτες καθώς και ρωσικά πυρομαχικά, χειροβομβίδες, τρία άρματα και άλλα στρατιωτικά οχήματα".