Καταστροφικό για την Κύπρο χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του Eurogroup το ΔΗΚΟ, το Εκτελεστικό Γραφείο του οποίου συνήλθε το μεσημέρι και αξιολόγησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ενόψει και της αυριανής συνεδρίας της Βουλής.

Ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν προέβη σε εκτενή ενημέρωση και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων στη βάση της κοινής θέσης ότι η Κύπρος τελεί υπό ένα απαράδεκτο εκβιασμό από την τρόικα και διάφορους παράγοντες της Ε.Ε.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ «θεωρεί το αποτέλεσμα του Eurogroup καταστροφικό για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία».

Σημειώνεται ότι το κόμμα έχει διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγκεκριμένες εισηγήσεις και έχει θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως μέχρι στιγμής δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΗΚΟ αξιώνει γραπτή διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι, εάν φύγουν κεφάλαια από την Κύπρο, τότε αυτή θα στηρίξει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ανά πάσα στιγμή μπορούν να σημειωθούν εξελίξεις που θα δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των πραγμάτων προτού το ΔΗΚΟ διαμορφώσει την τελική του θέση.
Αύριο το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεχίσει την αξιολόγηση όλων των δεδομένων για να διαμορφώσει τη τελική θέση του κόμματος ενόψει της συνεδρίας της Βουλής.

«Μας θεωρούν ότι είμαστε πειραματόζωα», δήλωσε ο κ. Καρογιάν. «Η ΕΚΤ και οι οποιοιδήποτε άλλοι κάνουν τη δουλειά τους, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο καλύτερα νοιώθουμε και νομίζουμε, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου μας», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε ότι «είμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οφείλουμε να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θεωρούμε ότι είναι ουσιαστικά, σημαντικά και ζωτικά για την προστασία και των συμφερόντων αυτού του τόπου».

Σχετικό θέμα:

«Θρίλερ» στην Κύπρο - Στις 20:30 συνεδριάζει το Eurogroup - Συνάντηση Μέρκελ με Ολάντ και Μπαρόζο