Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πέντε εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες σε σταθμό λεωφορείων στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας, σε μια περιοχή όπου δρα η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν πολλά λεωφορεία στη συνοικία Σάμπον Γκάρι του Κάνο, όπου κατοικούν κυρίως μετανάστες από τον χριστιανικό νότο της χώρας. Αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όμως πιστεύεται ότι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις κρύβεται η Μπόκο Χαράμ, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει εξαπολύσει κατ' επανάληψη επιθέσεις στην πόλη.

«Έτρεξα να σωθώ και κατάφερα να βγω έξω μετά τη δεύτερη έκρηξη. Πολλοί μέσα σωριάστηκαν νεκροί. Δείτε, τα ρούχα μου είναι ποτισμένα με αίμα», είπε ένας άνδρας που βρισκόταν στο σημείο, δείχνοντας ένα αιματοβαμμένο μπλουζάκι. 

«Είδα τρία λεωφορεία να φλέγονται. Το ένα ήταν γεμάτο με επιβάτες και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το σταθμό», δήλωσε από την πλευρά του ένας τοπικός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.