Σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο 30% του σώματός του, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σόφιας ο 59χρονος μεταλλωρύχος από την πόλη Μπόμποφ Ντολ στη δυτική Βουλγαρία, που αυτοπυρπολήθηκε, καθώς, όπως είχε πει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη γυναίκα του, ένιωθε «άχρηστος, επειδή δεν μπορούσε να βοηθήσει την οικογένειά του».

Ο 59χρονος Συμεών Σιμεόνοφ περιλούστηκε με βενζίνη και στη συνέχεια άναψε ένα σπίρτο και τυλίχτηκε στις φλόγες, μπροστά στα έντρομα μάτια του γιου του, που είχε φθάσει στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα του πρακτορείου, υπό τον τίτλο «το κύμα των αυτοκτονιών επιμένει στη Βουλγαρία», επισημαίνεται ότι το τραγικό αυτό περιστατικό συνδυάζεται με τα προηγούμενα που έγιναν στη διάρκεια και μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της φτώχειας και της διαφθοράς που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης.

Ο 39χρονος άνεργος Στραχίλ Στραχίλοφ αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην πόλη του Κιούστεντιλ.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η αστυνομία στην πόλη του Πλόβντιβ βρήκε το απανθρακωμένο σώμα μιας γυναίκας σε πάρκο. Οι αστυνομικές αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Στο μεταξύ, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του 52χρονου που αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Σόφια. Οι θεράποντες ιατροί του 52χρονου Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σόφια ανακοίνωσαν ότι τα εγκαύματα καλύπτουν το 25% του σώματος του.

Τον περασμένο μήνα, τρεις άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν και τελικά απεβίωσαν, στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της φτώχειας και της οικονομικής στασιμότητας που έγιναν σε όλη τη Βουλγαρία.

Ο 53χρονος Βέντσισλαβ Βασίλεφ αυτοπυρπολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, στο Ράντνεβο και τελικά απεβίωσε στις 10 Μαρτίου.

Στις 20 Φεβρουαρίου, ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ αυτοπυρπολήθηκε, στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Βάρνα κατά του δημάρχου της πόλης και τελικά απεβίωσε στις 3 Μαρτίου.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ο 26χρονος Τράιαν Μαρέτσκοφ αυτοπυρπολήθηκε και απεβίωσε. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη ήταν η φτώχεια και η απελπισία, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.