Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαρακτήρισε ισχυρό πλήγμα στη διαδικασία προσέγγισης της χώρας με την Ε.Ε. τα βίαια επεισόδια στη διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Μπερίσα, στη διάρκεια σύσκεψης της διυπουργικής επιτροπής για την ένταξη στην Ε.Ε., υπογράμμισε ότι η αλβανική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να επανορθώσει τη ζημία που έγινε προς αυτή την κατεύθυνση.

"Η απόπειρα πραξικοπήματος απέτυχε, αλλά επέφερε βαρύ πλήγμα στο μεγάλο στόχο του αλβανικού έθνους, την ένταξη στην Ε.Ε. Από τη δεκαετία του 1970, κανένα πραξικόπημα δεν υπήρξε σε χώρες, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση", υπογράμμισε ο κ. Μπερίσα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατηγόρησε τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα και "δύο πρώην υπουργούς, της δικτατορίας του Χότζα, τον Γκραμόζ Ρούτσι και τον Σκεντέρ Γκινούσι", όπως είπε, ότι είναι οι "εγκέφαλοι" της απόπειρας πραξικοπήματος στις 21 Ιανουαρίου".

"Οι ενορχηστρωτές της απόπειρας πραξικοπήματος έχουν πλήξει σοβαρά τη χώρα ενώπιον ολόκληρου του κόσμου και αμαυρώνουν την εικόνα της, η οποία θα βελτιωθεί μετά από τεράστια προσπάθεια", ανέφερε ο κ. Μπερίσα.