Η τελευταία λέξη της μόδας στα πάρτι δεν έρχεται από την πόλη του Φωτός, αλλά από την καρδιά της Νέας Υόρκης.

Στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα πάρτι για κατοικίδια, αφού σύμφωνα με την Μπέτι Γουόνγκ, την ιδιοκτήτρια ενός φούρνου ειδικευμένου σε νοστιμιές για τα κατοικίδια, υπάρχει μεγάλη ζήτηση το τελευταίο διάστημα για τούρτες γενεθλίων και άλλες συνοδευτικές λιχουδιές.

Όμως αυτές οι διοργανώσεις αποτελούν πολλές φορές μία ευκαιρία για έξοδο και είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν χώρους και αναθέτουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια των πάρτι σε ειδικές εταιρίες.

Ένα τέτοιο πάρτι μπορεί να στοιχίσει από 100 έως 500 δολάρια και περιλαμβάνει την διακόσμηση με πολύχρωμα μπαλόνια, ειδικά ποτά για τους καλεσμένους ακόμα και την μεταφορά τους με λιμουζίνα.

Επίσης από το 2005 στην Ουάσινγκτον λειτουργεί το εστιατόριο “The Dining Dog Cafe”, το οποίο απευθύνεται στα κατοικίδια αλλά και στους ιδιοκτήτες τους και σε ένα περιβάλλον με απαλή μουσική, υπό το φως των κεριών, φιλοξενεί πολύ συχνά πάρτι για κατοικίδια.

Μία διαπίστωση που κάνει η Ντόροθι Μουρ ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, είναι ότι το ροζ είναι το χρώμα που κυριαρχεί σε όλα τα πάρτι, είτε απευθύνονται σε σκύλους είτε σε ανθρώπους.

Ενώ το αγαπημένο θέμα και στις δύο περιπτώσεις παραμένει ο ρομαντισμός, με τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες να έχουν κυρίαρχη θέση στην καρδιά μας.