Ένας Ιρανός που είχε προσελκύσει πολύ κόσμο ισχυριζόμενος ότι είναι... ο Θεός καταδικάστηκε σε θάνατο και κρεμάστηκε με την κατηγορία της αποστασίας σε νότιοδυτική περιοχή του Ιράν.

Η αποστασία, η δολοφονία, ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών είναι αμαρτήματα που επισείουν την ποινή του θανάτου με βάση τη σαρία (ισλαμικό νόμο) που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την επανάσταση του 1979.

Πρόκειται για τον Αμπντολρεζά Σαραμπάτ, που απαγχονίστηκε την Τετάρτη, και είχε παρασύρει πολύ κόσμο μαζί του ισχυριζόμενος με διάφορα δήθεν αποδεικτικά κόλπα ότι είναι ο νέος Θεός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το "ποίμνιό" του ήταν στην πλειοψηφία του νέοι άνθρωποι στην επαρχία Χοτζεστάν όπου δρούσε.

Σύμφωνα με την εδρεύουσα στη Δύση ανθρωπιστική οργάνωση Διεθνής Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν εκτελείται ένας άνθρωπος κάθε οκτώ ώρες από την αρχή του χρόνου έως σήμερα.

Το Ιράν είναι δεύτερο στη σειρά μετά την Κίνα παγκοσμίως στις εκτελέσεις, γεγονός που έχει προακλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των δυτικών χωρών.

TAGS