Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την ανησυχία της για την σταθερότητα στην Μέση Ανατολή κατά την διάρκεια των συνομιλιών, που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Ξέρουμε φυσικά ότι η Αίγυπτος έχει διαδραματίσει πολύ θετικό ρόλο ιδίως για το Ισραήλ, στις πολλές προσπάθειες για την ειρήνευση, καθώς και σταθεροποιητικό ρόλο", είπε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι το Βερολίνο στηρίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα και είπε, αναφερόμενη στον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ότι είναι κρίσιμης σημασίας να ενεργήσει "έξυπνα" τις προσεχείς ημέρες. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία για τη Μέση Ανατολή, ακόμη και μέσα στο κλίμα των ημερών.

"Το αδιέξοδο δεν είναι μια βιώσιμη λύση· το αδιέξοδο είναι κάτι το απαράδεκτο στην τρέχουσα κατάσταση, περισσότερο από ποτέ άλλοτε", πρόσθεσε.

Η Μέρκελ δεν δίστασε τέλος να επικρίνει το Ισραήλ για την εποικισμό της Δυτικής Όχθης. "Η άποψή μας είναι ότι η κατασκευή κατοικιών δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις του οδικού χάρτη" για το Μεσανατολικό, κατέληξε.