Η εξέγερση στην Αίγυπτο θα συμβάλει στην δημιουργία "μίας ισλαμικής Μέσης Ανατολής", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, καταγγέλλοντας αμερικανική ανάμειξη στο λαϊκό κίνημα που "αναζητεί την ελευθερία", σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.

"Δεδομένων όσων γνωρίζω για τον μεγάλο επαναστατικό λαό της Αιγύπτου, που γράφει ιστορία, είμαι βέβαιος ότι θα διαδραματίσει ένα ρόλο στη δημιουργία μίας ισλαμικής Μέσης Ανατολής για όλους όσοι αναζητούν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία", δήλωσε ο Σαλεχί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης.

Η εξέγερση στην Αίγυπτο "δείχνει την ανάγκη αλλαγής στην περιοχή και το τέλος των αντιλαϊκών καθεστώτων. Δυστυχώς, παρατηρούμε μία ευθεία ανάμειξη ορισμένων αμερικανών αξιωματούχων", πρόσθεσε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το Ιράν θα προσφέρει τη βοήθειά του προς τους διαδηλωτές: "Βαδίζουμε μαζί με εκείνους που αναζητούν την ελευθερία στον κόσμο και υποστηρίζουμε την εξέγερση του μεγάλου αιγυπτιακού έθνους", είπε.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και το Κάιρο είναι τεταμένες μετά την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν και την αναγνώριση του Ισραήλ από την Αίγυπτο.