Ένας ναύτης σκοτώθηκε από Σομαλούς πειρατές στη διάρκεια μίας απόπειρας απελευθέρωσης ενός γερμανικού φορτηγού πλοίου, ενώ και ένας από τους πειρατές έχασε τη ζωή του, όπως δήλωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία στον γερμανικό Τύπο.

Το γερμανικό φορτηγό πλοίο MV Beluga Nomination κατελήφθη από σομαλούς πειρατές στις 24 Ιανουαρίου περίπου 390 μίλια βόρεια των Σεϊχελλών.

Το πλοίο με σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα έχει 12μελές πλήρωμα πολωνικής, ρωσικής, ουκρανικής και φιλιππινέζικης καταγωγής.

Την προηγούμενη Τετάρτη μία δανέζικη φρεγάτα και ένα πλοίο περιπολίας των Σεϊχελλών ακολουθούσαν το φορτηγό πλοίο, όταν το πλοίο περιπολίας άνοιξε πυρ, δήλωσε ο Νιλς Στόμπερκ, υπεύθυνος της ναυτιλιακής εταιρείας Beluga, με έδρα τη Βρέμη, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Φρανφούρτερ Αλγκεμάινε.

"Οι πειρατές προφανώς τρόμαξαν και έχασαν τον έλεγχο του πλοίου", πρόσθεσε.

"Οι πειρατές σκότωσαν έναν από τους άνδρες μας ίσως επειδή θύμωσαν" από την επίθεση που δέχθηκαν, συνέχισε. Ενας από τους πειρατές σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυροβολισμών, όμως η επιχείρηση ήταν μία "καταστροφή".

Επωφελούμενα της αναστάτωσης δύο από τα μέλη του πληρώματος του Beluga Nomination κατάφεραν να ξεφύγουν και περισυνελέγησαν από ένα δανέζικο πολεμικό πλοίο δύο ημέρες αργότερα.