Ως ένδειξη πολιτικής ωριμότητας και ως πίστωση εμπιστοσύνης των εκλογέων στις δύσκολες αλλά αναπόφευκτες για την οικονομική σταθεροποίηση της Ελλάδας μεταρρυθμίσεις, ερμηνεύουν τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας.

Στα ρεπορτάζ, των βουλγαρικών ΜΜΕ για τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν την υποστήριξη τους στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις μισές, τουλάχιστον, από τις καινούργιες διοικητικές περιφέρειες.

Η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, η τηλεόραση ΒΝΤ και άλλα ΜΜΕ της Βουλγαρίας μετέδωσαν πρώτη είδηση στα διεθνή δελτία, τα βασικά σημεία από το τηλεοπτικό διάγγελμα, με το οποίο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής τη βούληση της κυβέρνησής του να συνεχίσει την πολιτική σωτηρία της χώρας.

Ταυτόχρονα, τα ηλεκτρονικά μέσα της Βουλγαρίας χαρακτηρίζουν την ασυνήθιστα μεγάλη, για την πολιτική παράδοση της Ελλάδας, αποχή των ψηφοφόρων από τον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών ως ιδιόμορφη "ψήφο διαμαρτυρίας" εναντίον της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.