Οι ΗΠΑ πρόκειται να τροφοδοτήσουν για πρώτη φορά με φυσικό αέριο την Ευρώπη, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου δεξαμενόπλοιο με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) αναμένεται να καταπλεύσει στη Βρετανία, προερχόμενο από τη Λουιζιάνα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχουν σημειώσει πτώση μεγαλύτερη του 30% από τις αρχές του 2010, λόγω της μεγάλης αύξησης της παραγωγής του εν λόγω ενεργειακού πόρου στη Βόρεια Αμερική, η οποία έχει, επιπροσθέτως, περιορίσει τις αμερικανικές εισαγωγές LNG στους μικρότερους όγκους που προβλέπουν τα συμβόλαια.

Πριν από μερικούς μήνες, οι ΗΠΑ άρχισαν να επανεξάγουν LNG σε αγορές στην Ασία και Λατινική Αμερική όπου οι τιμές είναι υψηλότερες, αλλά το δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου φυσικού αερίου Maersk Meridian, το οποίο θα φθάσει στις 18 Νοεμβρίου στον τερματικό σταθμό της βρετανικής νήσου Isle of Grain, είναι το πρώτο δεξαμενόπλοιο που θα φθάσει στην Ευρώπη, την κύρια εξαγωγική αγορά για τη Ρωσία.

Προς το παρόν, σχεδόν 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έχουν επανεξαχθεί φέτος από τις ΗΠΑ, εξαιρουμένων των 166.000 κυβικών μέτρων που θα μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο Maersk Meridian.