Ακόμα ένας ύποπτος για εγκλήματα πολέμου συνελήφθη στην Βοσνία, πρόκειται για έναν Σέρβο, ο οποίος βαρύνεται από τις για ανθρωποκτονίας, του βιασμού και του εκφοβισμού μουσουλμάνων στην πρωτεύουσα Σαράγεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου της περιόδου 1992-95, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Ο 41χρονος Σάσα Μπαρίτσανιν συνελήφθη από την Κρατική Υπηρεσία Έρευνας και Προστασίας (SIPA) στο προπύργιο των Σέρβων της Βοσνίας την περίοδο του πολέμου Πάλε, κοντά στην πρωτεύουσα, διευκρινίζει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Ο Μπαρίτσανιν τελούσε υπό έρευνα από το ειδικό παράρτημα για τα εγκλήματα πολέμου του κρατικού δικαστηρίου ως ύποπτος για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στις γειτονιές του Σαράγεβο Γκρμπάβιτσα και Βράτσα το 1992, προσθέτει η εισαγγελία.

Ο Μπαρίτσανιν ήταν συνεργός του Βέσελιν Βλάχοβιτς, γνωστού ως "Μπάτκο", Σέρβου στρατιωτικού εν αποστρατεία, που είναι ύποπτος για εκατοντάδες ανθρωποκτονίες, βιασμούς και βασανιστήρια στο Σαράγεβο. Αυτός συνελήφθη πέρυσι στην Ισπανία και προσήχθη ενώπιον της βοσνιακής δικαιοσύνης.

"Ο Μπαρίτσανιν είναι ύποπτος για τη διάπραξη ανθρωποκτονίας, βιασμού, ληστειών και εκφοβισμού αμάχων μουσουλμάνων της Βοσνίας στις γειτονιές του Σαράγεβο Γκρμπάβιτσα και Βράτσα μαζί με τον Βλάχοβιτς", καταλήγει η εισαγγελία.