Η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) αρμόδια του τομέα ελευθερίας του Τύπου, Ντούνγια Μιγιάτοβιτς καταδίκασε την σκληρή επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Kommersant" Ολεγκ Κασίν και ζήτησε από τη Ρωσία να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

"Αισθάνομαι πολύ μεγάλη λύπη για την σκληρή αυτή επίθεση που επιβεβαιώνει την ανησυχητική κατάσταση της συνεχιζόμενης βίας κατά των δημοσιογράφων", ανέφερε η κ. Μιγιάτοβιτς σε επιστολή που απηύθυνε προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

"Αυτό το κύμα βίας γεμίζει με φόβο τους ρώσους δημοσιογράφους για την έλλειψη ασφάλειας που κυριαρχεί στο επάγγελμά τους, ενώ δείχνει ότι στη Ρωσία καταγράφονται, με βάση επίσημα στοιχεία μας, οι περισσότερες επιθέσεις κατά των εργαζόμενων στον Τύπο", εκτιμά η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ αρμόδια για τον τομέα της ελευθερίας στα μμε.

"Καλώ τις ρωσικές αρχές να εκπληρώσουν μια από τις βασικότερες υποχρεώσεις τους έναντι του ΟΑΣΕ μια από τις πλέον σημαντικές, αυτή της ελευθερίας των μμε και να εγγυηθούν την ασφάλεια των δημοσιογράφων" καταλήγει η κ. Μιγιάτοβιτς.