Αξιωματούχοι του τομέα της ασφάλειας των ΗΠΑ, προειδοποίησαν, όπως ανακοίνωσε το FBI την Τρίτη, τα σημαντικότερα ιδρύματα της Γουόλ Στρίτ για πιθανή απειλή, ύστερα από ένα δημοσίευμα σε περιοδικό συνδεδεμένο με την Άλ Κάϊντα, που συμπεριλαμβάνει τις οικονομικές αγορές στους πιθανούς στόχους.

Οι συναντήσεις με τα οικονομικά ιδρύματα, έγιναν μέσα σε λίγες μέρες τον Ιανουάριο, αφού πρώτα οι αρχές κυκλοφόρησαν ένα δελτίο στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, όπου προειδοποιούσαν για το περιοδικό "Inspire", το οποίο αυτοαποκαλείται ως η περιοδική έκδοση, της ευρισκόμενης στην Υεμένη οργάνωσης της Άλ Κάϊντα, στην Αραβική χερσόνησο.

Η Αγγλόφωνη έκδοση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους, προβάλλεται ένα θέμα με τον τίτλο:"Φτιάστε μία βόμβα στην κουζίνα της μαμάς σας".

Σύμφωνα με τον Τζίμ Μάργκολιν, εκπρόσωπο Τύπου του FBI, δεν υφίσταται συγκεκριμένη ή επικείμενη απειλή.

Αλλά όπως είπε, πρέπει να καλεί για τη συνηθισμένη ενημέρωση, κάθε φορά που υπάρχει πιθανή απειλή, ακόμα και αν αυτή είναι ασαφής ή περιορισμένης αξιοπιστίας. Τόνισε δε ότι το ίδιο πράττουν οι αρχές σε όλο τον κόσμο, μετά τις 9/11, προειδοποιώντας τακτικά για τις εξελίξεις σε κέντρα δημιουργίας απειλής.