Στόχος της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι να εντάξει στο εργατικό δυναμικό της χώρας άλλα δύο εκατομμύρια πολίτες.

Σε ομιλία της η πρωθυπουργός της χώρας κ. Τζούλια Γκίλαρντ παρουσίασε την στρατηγική της κυβέρνησής της προκειμένου η οικονομική ανάπτυξη της χώρας να συνεχιστεί και οι πολίτες της να συνεχίζουν να "απολαμβάνουν" όπως χαρακτηριστικά είπε "τα οφέλη της".

"Επιβάλλεται ή να εργαζόμαστε περισσότεροι ή να εργαζόμαστε περισσότερες ώρες" είπε η πρωθυπουργός η οποία πρόσθεσε πως υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και αυτό εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη.

Η πρωθυπουργός εκτιμά πως μόνο ο μεταλλευτικός τομέας θα αντιμετωπίσει έλλειψη 36.000 ατόμων.

Η κυβέρνηση μέσα από τη φορολογική της μεταρρύθμιση και με άλλα κίνητρα προσπαθεί να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι, ή απασχολούνται λίγες ώρες, να μπουν σε πλήρη απασχόληση.

Η κ. Γκίλαρντ είπε πως θα πρέπει να εξεταστεί αν ακόμα και αυτοί που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή επιδόματα αναπηρίας, μπορούν να εργαστούν έστω και λίγες ώρες.

Τέλος η κ. Γκίλαρντ τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησής της να φορολογήσει τα έσοδα των μεταλλευτικών εταιριών "επιβάλλεται" γιατί ο πλούτος αυτός ανήκει σε όλο το λαό και τα έσοδα από τον φόρο θα χρησιμοποιηθούν για να αυξήσουν το ποσοστό συνταξιοδότησης των εργαζομένων αλλά και για να μειωθεί το ποσοστό φόρου που πληρώνουν σήμερα οι μικρές επιχειρήσεις.