Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ανεπαρκή την ανακοίνωση του προέδρου της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ ότι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, δηλώνοντας ότι η άμεση αποχώρηση είναι η μόνη επιλογή που μπορεί ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του λαού του.

"Ο αιγυπτιακός λαός περιμένει μία πολύ διαφορετική απόφαση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στο Κιργιστάν.

"Η σημερινή κυβέρνηση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ως προς τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που ζητεί ο αιγυπτιακός πληθυσμός", είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι χωρίς την ανακοίνωση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ο αιγυπτιακός λαός δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση προς τον Αιγύπτιο πρόεδρο να ακούσει τον λαό του και να ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του.

Οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές απέρριψαν το χθεσινό διάγγελμα του προέδρου της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ με το οποίο ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο, ζητώντας την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος υποσχέθηκε να εγκαταλείψει την εξουσία στις επόμενες προεδρικές εκλογές και στο μεταξύ να προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.