Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δεσμεύτηκε σήμερα να δράσει πιο αποτελεσματικά για να προστατεύσει κυρίως τα παιδιά και τους οικιακούς βοηθούς από την παράνομη διακίνηση ανθρώπων κατά την ετήσια σύνοδο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από τη σύνοδο αναμένεται να συνταχθεί μια έκθεση με τη λίστα των ενδιαφερόμενων χωρών για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Οι ΗΠΑ εντάχθηκαν σε αυτή τη λίστα για πρώτη φορά πέρυσι.

"Θέλουμε να είμαστε ο καλύτερος υποστηρικτής των ιδεωδών μας και ξέρουμε ότι μπορούμε να δράσουμε πιο αποτελεσματικά για να μειωθεί η ακούσια δουλεία και η σκλαβιά στη χώρα μας", δήλωσε η Κλίντον με την ευκαιρία της συνόδου αυτής.

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα καθιερώσει μια ετήσια συνεδρίαση πληροφόρησης για τους διπλωμάτες που υπηρετούν στις ΗΠΑ και τους οικιακούς βοηθούς τους στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που άρχισε πέρυσι για την προστασία των οικιακών βοηθών που οι διπλωμάτες παίρνουν μαζί τους στις πόλεις όπου υπηρετούν. Στόχος είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος από τη διπλωματική κοινότητα", πρόσθεσε.

Εξάλλου "θέλουμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς και πρακτικές ώστε τα παιδιά που εξαναγκάζονται στην πορνεία να αντιμετωπίζονται ως θύματα και όχι ως εγκληματικά στοιχεία και να τους δίδεται η βοήθεια την οποία έχουν ανάγκη", πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI) Ρόμπερτ Μίλερ και οι υπουργοί Εργασίας Χίλντα Σόλις, Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ, Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, Γεωργίας Τομ Βίλσακ και Υγείας Κάθλιν Σιμπέλιους μετείχαν στη σύνοδο.