Η Δανία θα έπρεπε να ενισχύσει τις πολιτικές συμμαχίες της προκειμένου να επαναφέρει την οικονομία στον βιώσιμο δρόμο, δήλωσε η επικεφαλής των Φιλελεύθερων που στοχεύει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τους Σοσιαλδημοκράτες μετά από τις φετινές εκλογές.

Η Μαργκαρέτε Βεστάγκερ, της οποίας το κεντρώο κόμμα έχει εννέα μέλη στις 179 έδρες του κοινοβουλίου, σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε ότι η εποχή της οριακής πλειοψηφίας έχει τελειώσει και η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συμμαχίες ώστε να ξεπεράσει τα οικονομικά και κοινωνικά της προβλήματα.

Οι Φιλελεύθεροι επιθυμούν από την ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατικών Χέλε Θόρνινγκ Σμιτ να δώσει τέλος στην δεκαετή αντιπολίτευση και να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

"Οι εκλογές στις 12 Απριλίου είναι πιθανές" πρόσθεσε η κ. Βεστάγκερ, προβλέποντας ότι οι Φιλελεύθεροι του Ράσμουσεν και οι Συντηρητικοί δε θα μπορέσουν να περάσουν το καλοκαίρι χωρίς εκλογές.

Η Δανία ανακάμπτει σταθερά από την κρίση του 2008- 2009 όταν βυθίστηκε στην χειρότερη ύφεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.